Новината съобщи режисьорът на продукцията Веселин Диманов във Facebook. В края

...
Новината съобщи режисьорът на продукцията Веселин Диманов във Facebook. В края
Коментари Харесай

БНТ най-накрая ще излъчи Моралът е доброто

Новината заяви режисьорът на продукцията Веселин Диманов във Фейсбук.

 

В края на предходната година по недотам ясни аргументи Българска национална телевизия реши да не излъчи кино лентата, макар предварителните проекти за това.

" Моралът е положителното " е бил очакван за показ на 2 януари вечерта. Той ще бъде сменен в програмата от френско-германския сантиментален филм “Влюбеният Айфел ". " На 2 януари 2024 година (вторник) документалният филм “Моралът е положителното ”, плануван за лъчение от 21.30 часа, и късната осведомителна емисия “По света и у нас ” отпадат от лъчение и в този часови пояс ще се излъчи игралният филм “Влюбеният Айфел ", гласи решението по точка 24, взето с единомислещо единодушие от членовете на Управителния съвет на публичната телевизия, извършено на 11 декември предходната година. Новината тогава, като се базира на извлечение от гласоподаване на УС.

 

Тогава Диманов заяви във Фейсбук, че е схванал от медиите, че “Моралът е положителното ” не е включен в празничната стратегия на Българска национална телевизия.

 

" В контракта ни с малкия екран нямаме закрепена дата и час за лъчение. Но сме уверени, че в най-скоро време феновете ще могат да видят лентата в народен ефир ", написа той на 16 декември 2023 година.

 

Все отново филмът ще направи премиерата си по публичната телевизия - близо година и половина след формалната си премиера на 7 ноември 2022 година

" В " Моралът е положителното " приказваме за правдивост, за морал. Във кино лентата за Милен ще приказваме за независимост на словото и народна власт. Тези две тематики са свързани. Връзката е, че демокрацията зависи от това да има независимост на словото и правдивост в България ", уточни Диманов по-рано тази година в. След Кристиян Таков, сега той работи по филм за журналиста Милен Цветков.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР